U petak 25.02. od 17:00-21:00 održana je zdravstvena radionica s predavanjem na temu „Prehrana kod osoba starije životne dobi“, predavač Luka Vranić, dr. med., specijalizant gastroenterologije. Na predavanju je s opisano kako treba izgledati pravilna prehrana kod starijih osoba, naročito kod kroničnih bolesti poput dijabetesa i karcinoma debelog crijeva. Prikazani su i preporučeni unosi makronutrijenata, kako pripremati jelo, te koji su to važni nutrijenti i količina njihovog unosa na dnevnoj bazi. Prikazani su i primjeri jelovnika, a svaki posjetitelj koji je uputio pitanje dobio je odgovor i dodatna pojašnjenja, kao i preporuke oko priprema obroka i primjene jelovnika. Cilj održavanja zdravstvene radionice bio je motivirati i pružiti pomoć svim zainteresiranim posjetiteljima. Staviti naglasak na to kako promjene loših životnih navika mogu pomoći i poboljšati zdravlje, te je naglasak stavljen na prevenciju bolesti, uslijed promjene prehrane i bavljenja fizičkom aktivnošću.

Nakon zdravstvene radionice održane su edukativne radionice, prva u nizu bila je radionica i predavanje na temu „Karcinom debelog crijeva“, predavač Domagoj Mičetić, dr.med., specijalizant gastroenterologije. Predavanje je krenulo s upoznavanjem posjetitelja s pojmom karcinoma debelog crijeva, uzrocima raka debelog crijeva, kako izgleda rak debelog crijeva, koji su njegovi simptomi, kako ga prepoznati, kako se dijagnosticira, njegovo liječenje, prevencija i rano otkrivanje, te kada se obratiti liječniku. Cilj radionice bio je informirati i savjetovati o utjecaju i simptomima karcinoma debelog crijeva, a sve u cilju povećanja znanja i svijesti o važnosti prevencije bolesti debelog crijeva.

Sljedeće predavanje održalo se na temu „Dijabetes“, predavačica Marija Troskot Dijan, dr.med., specijalizantica endokrinologije i dijabetologije. Cilj održavanja edukativne radionice bio je upoznati posjetitelje o dijabetesu (šećernoj bolesti). Kroz predavanje pojašnjeno je to što je to šećerna bolest, navedena dva osnovna tipa šećerne bolesti, navedeno je koji su to rizični čimbenici te upozoravajući znakovi i simptomi šećerne bolesti. Osvrt kod dijabetesa bio je i na komplikacije kod te bolesti, kao i na samo liječenje i obavezne mjere prevencije. Svi posjetitelji informirani su o svim utjecajima i simptomima dijabetesa, stavljen je naglasak na prevenciju uzroka odnosno rizika bolesti, a sve u cilju povećanja svijesti posjetitelja.
Obzirom na situaciju s pandemijom COVID-19, edukativne radionice su proširene, te je održano i predavanje „Karcinom pluća i COVID-19 infekcija“, predavač mr.sc. Željko Kupanovac, dr.med., specijalist internist, uži specijalist pulmolog i internistički onkolog, Na održanoj radionici teme su bile o karcinomu pluća: opis bolesti, rizične skupine, simptomi, liječenje i prevencija, zatim što sve trebamo znati o COVID-19, prilagodba na nove životne navike tijekom pandemije, kako izbjeći zarazu, savjeti i preporuke o mjerama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19. Svrha i cilj bilo je preventivno educirati stanovništvo, naročito osobe koje boluju od kroničnih bolesti kako i na koji način postupati u slučaju bolesti COVID 19.
Posljednje predavanje bilo je na temu „Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje“, predavačice Bernarde Ravnić, dr.med. specijalistice psihijatrije. Radionica je bila usmjerena na sam utjecaj pandemije koronavirusa na mentalno zdravlje i razlozima zbog kojih je ono ugroženo, objašnjenje i pojašnjenje najčešćih negativnih psiholoških pojava koje se javljaju u populaciji. Odgovori na pitanje zašto su ljudi skloni teorijama zavjere, te davanje savjeta kako sačuvati mentalno zdravlje u ovim vremenima pandemije.

U subotu, 26.02. u periodu od 09:00 – 12:00 sati održala se javno zdravstvena akcija. Održano je savjetovanje s temom zdravog načina života, predavanje su održali prim.dr.sc. Juraj Kunišek, dr.med., specijalist internist-kardiolog i mr.sc. Inge Bošković-Radošeić, dr.med., specijalist oftamolog. Održana je akcija mjerenje šećera u krvi i povišenog krvnog tlaka kao i indeksa tjelesne težine od strane sestre med.sr. Slađana Gunarić. Posjetitelji su mogli doktorima uputiti pitanja, a predavanja su bila interaktivnog karaktera, te su doktori davali preporuke i savjete.