U srijedu 9. ožujka, u prostorijama DVD-a Lopar započela je s odvijanjem manifestacija “Dan zdravlja” Lopar, kao dio projekta „Čuvajmo zdravlje“.

Prva na programu, od 11:00 do 15:00 sati, bila je radionica kuhanja koju je predvodio poznati kuhar i dugogodišnji Podravkin chef Zoran Delić, nakon čega je uslijedila edukativna radionica na temu „Rak debelog crijeva“ pod vodstvom Marije Debelić dr. med., iz Doma zdravlja PGŽ – Lopar.

Program „Dana zdravlja“ u Loparu završen je još jednom edukativnom radionicom, ovoga puta na temu „Dijabetes“, o čemu je zainteresiranim sudionicima govorila Marija Tomac Stojmenović, dr. med. spec. interne medicine iz Županijske specijalne bolnice Insula na Rabu.

Na edukativnoj radionici kuhanja mještani su mogli degustirati jela pripremljena od zdravih namirnica, a na meniju su bili: bruskete sa rajčicom i tunom i srdelama (hladno predjelo), salata od žitarica sa ciklom i batatom (toplo predjelo), ječmoto s povrćem i mariniranom piletinom (glavno jelo) i puding od prosa (desert), a u sklopu edukativne radionice “Dijabetes” održalo se mjerenje šećera u krvi.